Søt bakst

FLØYELSMYK SJOKOLADEMOUSSE

img_0845.jpgMyk, luftig og med rik smak av sjokolade. Dette er oppskriften på den beste sjokolademoussen jeg noen sinne har smakt. Jeg synes mange sjokolademousser blir kvalmende og tror selv det skyldes all fløten. Her derimot er sjokolademoussen laget med smeltet mørk sjokolade og egg. Det gir en fantastisk sjokoladesmak og deilig konsistens.

Topp gjerne sjokolademoussen med bringebær. Bringebærene gir deilig friskhet og smaker nydelig sammen med den rike sjokoladen.

Dette er en sikker vinner til dessert neste gang du skal ha gjester. Lag den tidligere på dagen, så har du en mindre ting å tenke på rett før gjestene kommer.

Har du eller en av gjestene laktoseintoleranse eller melkeallergi? Det er enkelt å tilpasse oppskriften, se nederst.

Oppskriften gir 8 sjokolademousse.

Du trenger

  • 200 g god sjokolade (70%)
  • 100 g usaltet smør
  • 4 eggeplommer
  • 6 eggehviter
  • 100 g sukker

Pynt

  • Ca. 50 g sjokolade (ca 50%), grovhakket
  • Friske bringebær

Slik gjør du

1. Grovhakk sjokoladen. Smelt smøret, ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Vent med å røre til sjokoladen har smeltet.

2. Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt og litt. Eggehvitene skal bli til stiv marengs (du skal kunne snu bollen uten at noe beveger på seg).

3. Tilsett en og en eggeplomme i sjokoladeblandingen og rør sammen. Vend så marengsen inn i sjokoladen ved bruk av en slikkepott. Obs bland så få ganger som overhodet mulig, jo mindre du rører og mer luftig blir sjokolademoussen. Fordel i åtte serveringsglass. La sjokolademoussen stå kaldt i 20 minutter (eller lenger).

4. Rett før servering grovhakker du sjokoladen. Dander med bringebær og dryss over sjokoladen.

Allergiinfo

Har du melkeallergi eller laktoseintoleranse bruker du melange uten melk og salt og Odense sjokolade (fås på meny).

**Oppskriften er hentet fra en avisartikkel som stod på trykk for lenge siden.**

img_0840.jpg

Legg inn en kommentar