Grov bakst

GLUTENFRIE POLARBRØD

Her kommer oppskriften på glutenfrie polarbrød som er både myke, saftige og luftige – og viktigst av alt veldig gode på smak. En oppskrift det er flere av dere som har etterspurt.

Det som er skikkelig kult med denne deigen er at den er superenkel å jobbe med. Har du barn er det bare å invitere de med på bakingen.

Disse glutenfrie polarbrødene skiller seg nok fra de oppskriftene du har sett før, fordi de er bakt med rene melsorter. Det gir en veldig god konsistens på det endelige resultatet og gjør deigen god å jobbe med! I tillegg blir baksten sunnere enn om du bruker melblandinger hvorav mange inneholder en høy andel stivelse.

Oppskriften gir 9 glutenfrie polarbrød, så doble den gjerne når du først er i gang.

Du trenger

 • 1/2 pk fersk gjær
 • 225 g glutenfritt havremel*
 • 150 g maismel
 • 100 g rismel
 • 50 g potetmel
 • 1 ts salt
 • 1,5 ts bakepulver
 • 25 g fiberhusk
 • 1-2 ts honning
 • 3 dl melk
 • 3,5 dl vann
 • 1 dl nøytral olje (feks. solsikkeolje)

* Du lager enkelt glutenfritt havremel ved å kjøre havregryn i foodprocessor, blender eller lignende.

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskin med K-spade. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene (ha fiberhusk oppi med melet og smuldre i gjæren). Mål opp vann, melk (kald) og olje, tilsett litt etter litt under sakte elting. Tilsett så honningen. Elt deigen på middels hastighet i 15 minutter. La heve tildekket i 1,5 time.

(Har du ikke kjøkkenmaskin elter du deigen for hånd, bruk da lunkent vann).

2. Elt deigen raskt med en slikkepott (i bakebollen). Bruk godt med mel på hendene og på kjøkkenbenken da deigen klisser. Elt inn mel i deigen ved hjelp av en slikkepott først og så med hendene. Fortsett å elte deigen på benkeplaten og tilsette mel til den ikke klisser. Del så i 9 like store emner a ca. 150 g. Trill til boller og legg over på stekebrett med bakepapir (du trenger to stekebrett). Trykk hver bolle forsiktig ned ved bruk av fingrene til den er ca. 10 cm i diameter. Gjenta på alle emnene. Prikk så med baksiden av en spisepinner el. og sett til heving i ca. 30 min.

4. Sett ovnen på 225 grader. Dryss over litt mel og stek så midt i ovnen i ca 10 minutter. Den skal bare være såvidt gyllen under og skal ikke ha en sprø stekeflate slik som rundstykker (steker du de for mye vil de bli tørre etter en runde i fryseren).

Nyt lunkne og frys ned de dere ikke spiser. Jeg tar de rett i brødristeren eller varmer de lett i ovnen fra fryst tilstand, men de kan også tines på benken eller i matboksen.

Allergiinfo

Ønsker du å gjøre de melkefrie kan du bruke 6,5 dl plantemelk (selv brukte jeg soyamelk naturell). Du erstatter altså både melk og vann med plantebasert melk.

23 kommentarer om “GLUTENFRIE POLARBRØD

 1. Tusen takk for at du har laget denne oppskriften. 😊. Den skal prøves i helgen 😊

 2. Denne testes ut nå😊 gleder oss til å smake 😊👍
  Takk for mange gode oppskrifter!

 3. Woow 😁 Tusen takk. Jeg blir like imponert hver gang over sånn perfekt deig!! Og de hever jo fantastisk. Det gir Bakeglede 🤩 Gleder meg til å smake.
  Mvh Windi.

  1. Hei, det har jeg ikke testet 🙂 Om du ønsker å prøve må du redusere gjær-mengden til 3/4 ts og mest sannsynlig bruke 1/2 dl mer vann. Du rører da sammen deigen med en sleiv og bruker vann som er 20 grader 🙂

 4. Disse er knallgode. Men gjorde litt om på oppskriften: byttet ut olje med bananer…kjører 1 banan med 2.25 dl kikervann i blender, og så 4.5 dl soyamelk..har lagd de flere ganger sånn.

 5. Heisan heilt topper endelig ei oppskrift på grove glutenfri polarbrød 👍🏻🙂🙂
  Ved dobling deig, må ein då hevingsmiddelet feks gjær….

 6. Elskar smaken på desse! 💛 Finns det oppskrift på brød som kan minne om polarbrøda?

   1. Ja, eg har testa nokre av dei grove. 🙂 Kva brød tenkjer du kan minne litt om polarbrøda i smaken?

 7. Disse ble sønnen min veldig glad for. Er på 2. Omgang, men dobbelt oppskriften nå! Liker godt at det er naturlige meltyper, og jeg vet hva jeg putter oppi! Tusen takk!

Legg inn en kommentar