Søt bakst

GLUTENFRIE OREOMUFFINS

Ohlala, her snakker vi nytelse! Mektig gode glutenfrie oreomuffins som sitter som en kule. Muffinsene har oreokjeks i bunnen, sjokolademuffins i midten og kremostglasur med kjekssmuler oppå.

Jeg lagde halvparten av muffinsene med oreokjeks i bunn og halvparten uten. Selv synes jeg det var utrolig kult med kjeks i bunnen, men barna foretrekker de uten, så da ble det kompromiss 🙂

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget. Om du ønsker å lage oremuffins uten egg kan du bruke oppskriften som du finner her.

Oppskriften gir 12-18 glutenfrie oreomuffins, avhengig av hvor store muffinsformer du bruker og om du har oreokjeks i bunnen av muffinsene eller ikke. 

Du trenger

Sjokolademuffins

  • 100 g smør, smeltet
  • 160 g sukker
  • 2 egg (M)
  • 150 g glutenfritt mel*
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss bakekakao
  • 1/2 ts salt
  • 150 g melk (1,5 dl)
  • Glutenfri Oreo kjeks, se her.

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

Kremostglasur 

  • 150 g kremost naturell
  • 1 ss vaniljesukker
  • 120 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • Noen dråper sitron (kan sløyfes)
  • Oreokjeks til pynt

Slik gjør du

Muffins

1. Sett ovnen på 200 grader. Ta frem et muffinsbrett (om du har) og fordel former i. Legg en oreokjeks i bunnen av muffinsformene (om du ønsker det). Ta smøret og kremost til glasuren ut av kjøleskapet.

2. Smelt smøret. Ta gryten av varmen og visp inn melken, så smøret blir avkjølt.

3. Bland sammen det tørre. Pisk så egg og sukker godt sammen i en annen bolle til det tykner litt. (Her bruker jeg bare en håndvisp, bruk gjerne kjøkkenmaskin el. om du foretrekker det.)

4. Begynn med litt av det tørre og tilsett så smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen Dette for å unngå klumper.

5. Fordel deigen i muffinsformene (bare hell over kjeksen) og fyll de 3/4 fulle. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. La sjokolademuffinsene avkjøles på rist.

Kremostfrosting

6. Visp sammen det myke smøret med de tørre ingrediensene. Når blandingen korner seg så tilsetter du kremost og visper glasuren luftig. Fordel glasuren på de avkjølte muffinsene ved hjelp av en teskje eller sprøytepose. Pynt med en halv oreokjeks eller skrap ut kremen fra cookiesene og knus kjeksen til smuler som du drysser over. 

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut smør og kremost med laktosefri alternativ. Har du melkeallergi bytter du ut smør med margarin uten melk, bruker platenmelk og vegansk kremost.

Følg bloggen på instagram eller facebook ved å klikke på symbolene under:

Legg inn en kommentar