Søt bakst

SJOKOLADEKAKE UTEN GLUTEN, MELK, SOYA OG EGG

Her kommer du til å bli positivt overrasket. Kan en så allergivennlig kake være god? Svaret er et rungende ja. Og den er ikke bare god på smak, den er også saftig og myk. Den perfekte kaken til barnebursdagen.

Glasuren jeg bruker er den samme som på den populære langpannekaken her på bloggen. En sikker vinner med andre ord.

I oppskriften brukes eddik. Det virker rart, helt enig, men det smaker ingenting av eddiken. Eddiken er erstatning for egg og sikrer riktig konsistens, så ikke la deg avskrekke. Kaken blir også litt mørkere i fargen fordi den ikke har egg i, men dette er ikke en mørk sjokoladekake, den har “vanlig” sjokoladesmak:)

Vær obs på forskjellen på melkefritt og laktosefritt. Noen har melkeprotein allergi og kan da ikke spise laktosefrie produkter. Det tryggeste er da å bruke helt melkefrie alternativer. Jeg har linket til disse i oppskriften, samt andre produkter du trygt kan bruke for å sikre at oppskriften er helt melkefri, glutenfri og fri for egg.

Jeg har også en annen rågod sjokoladekake uten egg på bloggen. Den finner du HER.

Kaken bør bakes den dagen den skal spises, da er den aller best.

Du trenger

Kakebunn (20 cm i diameter)

  • 160 g sukker
  • 140 g glutenfritt mel *
  • 45 g bakekakao
  • 2 klyper havsalt
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 45 g nøytral olje (feks solsikke)
  • 200 g vann
  • 1 ts eddik (7%) **

Glasur

  • 75 g smør uten melk, smeltet
  • 4 ss kaffe (avkjølt)*
  • 3 ss bakekakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 190 g melis
  • 1 klype havsalt

*Jo sterkere kaffe du bruker jo mer fremtredende mokka smak får du på glasuren. Smak og behag:)

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader og gjør klar en rund kakeform på 20 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.

2. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Mål så opp vann, olje og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og visp deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).

3. Fordel deigen i en rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakebunnene midt i ovnen ved i 25 – 30 min (se baketips). Avkjøl kaken i formen, før du tar av formen og bakepapiret og har den over på rist.

 

Glasur

4. Smelt smøret og sett til avkjøling. Lag kaffe (etter ønsket styrke) og bland med smøret.

5. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Ha i kaffe og smør og pisk sammen. Fordel glasuren over kaken. Glasuren stivner fort så pynt kaken med engang.

*Obs. Ikke all kakepynt er allergivennlig, så les godt på pakken.

Baketips

Jeg pleier å ta kaken ut av ovnen når den er litt myk helt i midten. Da blir den ekstra saftig.

3 kommentarer om “SJOKOLADEKAKE UTEN GLUTEN, MELK, SOYA OG EGG

      1. Takk for svar. Endte med liten langpanne og ganget med 2.15. Du har rett i at kaken ble mørk i fargen og skikkelig saftig. Spent på dommen fra elevene i neste uke.

Legg inn en kommentar