Søt bakst

MUFFINS UTEN EGG

På utkikk etter en skikkelig god oppskrift på muffins uten egg – da er du kommet til rett sted. Disse er bare utrolig gode, myke og ikke minst veldig populære hos både store og små! Jeg serverte disse i et barneselskap – da var de både glutenfrie, melkefrie og uten egg. Og skal si de fikk ben å gå på. Selv spiste jeg to, det samme gjorde mannen min som ikke har et spor av allergi.

Det er ingen rare ingredienser, ikke eddik, ikke eggerstatning eller andre ukjente merkelige ting, bare en perfekt sammensetning som gir myke, luftige og knallgode muffins. 

Ønsker du å bake glutenfri sjokolademuffinsen med egg finner du oppskrift på det her.

Oppskriften gir cirka 12 muffins uten egg.

Du trenger

  • 50 g smør, smeltet*
  • 30 g bakekakao 
  • 170 g vann
  • 170 g sukker
  • 150 g GF mel**
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 2 gode klyper salt
  • 175 g yoghurt naturell* 

* For melkefritt eller vegansk alternativt bruk plantebasert, feks margarin uten melk og soyayoghurt naturell fra Alpro. **Jeg bruker TORO GlutenFri Fin Kakemiks.

Glasur:

  • 100 g smør, romtemperert*
  • 250 g melis
  • 35 g bakekakao
  • 3 ss kaffe (evt. melk), avkjølt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 gode klyper havsalt
  • Pynt etter ønske

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme). Del opp smøret til glasuren i terninger og sett til side. 

2. Ha smør, bakekakao og vann i en relativt stor kjele. Varm opp til smøret er smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett sukkeret. Rør sammen. Tilsett så resten av de tørre ingrediensene og visp så blandingen klumpefri. Tilsett yoghurten helt til slutt og rør sammen. 

3. Bruk et muffinsbrett om du har. Fordel deigen i muffinsformer og stek midt i ovnen i 10-12 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, når muffinsene er helt faste når du dytter på brettet, er de ferdige. Følg godt med og ikke la de steke for lenge, da forsvinner saftigheten. La avkjøles på rist.

Glasur

4. Ha det romtempererte smøret, melis, bakekakao, vaniljesukker og salt i en bakebolle (bruk gjerne miksmaster med hjulvisp). Visp alt sammen til blandingen korner seg. Tilsett så en og en spiseskje med avkjølt kaffe til du har ønsket konsistens. Visp glasuren til ønsket luftighet. Sjokoladesmørkremen skal være myk, tykk og luftig. 

6.  Fyll smørkremen over i en sprøytepose og fordel glasuren over muffinsene. Pynt så etter ønske. Obs. kakepynt kan inneholde allergener, så les godt på ingredienslisten. 

NYT 🙂

Legg inn en kommentar