Søt bakst

GLUTENFRI BROWNIES TIL HALLOWEEN

I år blir Halloween ganske så annerledes – inget besøk hos naboen for å få godteri. Men vi gråter ikke av den grunn, hjemme hos oss skal vi bake disse utrolig gode glutenfrie Halloween browniesene, kle oss ut og ha det moro her hjemme. Hos oss står brownies høyt på listen over de beste kakene som finnes, og da  blir det selvfølgelig det vi skal kose oss med.

Denne vrien på brownies er så enkel at dette kan de små også være med å lage. Bak brownies i god tid før dere skal lage halloween-spøkelsene, da browniesen trenger tid på å sette seg (gjerne kvelden før).

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri brownies trenger du:

  • 150 g smør
  • 350 g sukker
  • 5 ss bakekakao (50 g)
  • 100 g glutenfri melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg (M)
  • 2 klyper salt

Pynt

  • Marshmallows
  • Melis
  • Evt. mørk sjokolade

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 25 cm).  (Obs. her bruker jeg en mindre form enn ellers når jeg lager brownies-oppskriften på bloggen for å gjøre kaken litt høyere – se tips).

Stek midt i ovnen i ca 30 minutter. La browniesen avkjøles i formen og sett så i kjøleskapet. Det er viktig at kaken får satt seg skikkelig før du lager Halloween-spøkelser.

5. Bland sammen melis og vann til en tykk glasur, som akkurat renner. Skjær bort de høye kantene på browniesen og skjær kaken i små firkanter. Sett to oppå hverandre og ha melisglasur oppå. Tilsett litt og litt til det renner ned på siden. Ha en marsmallows på toppen.

Lag ansikt på marsmallowsen enten ved å smelte litt mørk sjokolade, eller ved å forme bittelitt browiesdeig til små kuler, slik jeg har gjort her. NYT! 🙂

Tips

For å gjøre kakeformen mindre kan du brette sammen et kjøkkenhåndkle og legge på kortsiden i formen, ha så bakepapir i formen så håndkleet også dekkes av papiret.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.

Legg inn en kommentar