Grov bakst

GLUTENFRIE MÜSLIRUNDSTYKKER

Disse glutenfrie müslirundstykkene har jeg bakt mye i det siste. De er bare så utrolig gode! Kombinasjonen frø og kjerner med honning og aprikoser er bare så innmari godt. Og magen min liker de også – heldigvis. Jeg nyter de med smør. Bare det, varme fra ovnen, og en kopp kaffe eller te. Mmmmm. Jeg har 4 igjen i fryseren nå, så snart snurrer jeg vispen igjen, men først skal jeg dele oppskriften med dere. 

Oppskriften gir 14-16 glutenfrie müslirundstykker. 

Du trenger

Frø og kjerner i bløt

  • 75 g hel bokhvete
  • 75 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g linfrø
  • 300 g kokende vann

Deigen

  • 150 g havregryn
  • 150 g maismel
  • 100 g rismel (fint eller fullkorn)
  • 15 g fiberhusk
  • 50 g valnøtter, hakket
  • 30 g chia
  • 1/2 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g kaldt vann
  • 100 g yoghurt naturell
  • 2 ts honning
  • 75 g tørkede aprikoser (anbefaler helios*)

Slik gjør du

1. Ta frem en kjøkkenmaskin med k-spade. Mål opp frø og kjerner og hell over 300 g kokende vann.

(Obs. hel bokhvete har et fargestoff, som du får bort ved å skylle den i varmt vann).

La frøblandingen stå til den er romtemperert (viktig at den ikke er for varm når den tilsettes i bakebollen)

2. Mål opp alle de tørre ingrediensene og tilsett rett i bakebollen (fiberhusk også). Bruker du fersk gjær, smuldrer du det oppi med melet. Tilsett så frø blandingen Bland sammen.

Bland sammen kaldt/romtemperert vann (20 grader) og yoghurt, og tilsett i bakebollen mens den går på lav fart. Når alt er godt blandet speeder du den opp til 3. Elt deigen i 10 minutter.

Hakk opp aprikoser i mindre biter (jeg bruker Helios sine aprikoser som ikke er svolvede, disse er veldig gode). Ha aprikoser i bakebollen mot slutten av eltetiden. 

Sett til heving i 2 -3 timer. 

3. Sett ovnen på 210 grader og bak ut 16 rundstykker. Sett på stekeplate med bakepapir. Når ovnen er varm setter du inn rundstykkene og lar de steke i 20- 25 minutter. La avkjøles på rist. 

Nyt med godt smør og frys de du ikke spiser. Tin de så i ovnen på 170 grader (sett de inn i kald ovn). God bakelyst 🙂 

5 kommentarer om “GLUTENFRIE MÜSLIRUNDSTYKKER

Legg inn en kommentar