Disse glutenfrie müslirundstykkene har jeg bakt mye i det siste. De er bare så utrolig gode! Kombinasjonen frø og kjerner med honning og aprikoser er bare så innmari godt. Og magen min liker de også – heldigvis. Jeg nyter de med smør. Bare det, varme fra ovnen, og en kopp kaffe eller te. Mmmmm. Jeg har 4 igjen i fryseren nå, så snart snurrer jeg vispen igjen, men først skal jeg dele oppskriften med dere.
Oppskriften gir 14-16 glutenfrie müslirundstykker.
Du trenger
Frø og kjerner i bløt
- 75 g hel bokhvete
- 75 g solsikkekjerner
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g linfrø
- 300 g kokende vann
Deigen
- 150 g havregryn
- 150 g maismel
- 100 g rismel (fint eller fullkorn)
- 15 g fiberhusk
- 50 g valnøtter, hakket
- 30 g chia
- 1/2 pk gjær
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 200 g kaldt vann
- 100 g yoghurt naturell
- 2 ts honning
- 75 g tørkede aprikoser (anbefaler helios*)
Slik gjør du
1. Ta frem en kjøkkenmaskin med k-spade. Mål opp frø og kjerner og hell over 300 g kokende vann.
(Obs. hel bokhvete har et fargestoff, som du får bort ved å skylle den i varmt vann).
La frøblandingen stå til den er romtemperert (viktig at den ikke er for varm når den tilsettes i bakebollen)
2. Mål opp alle de tørre ingrediensene og tilsett rett i bakebollen (fiberhusk også). Bruker du fersk gjær, smuldrer du det oppi med melet. Tilsett så frø blandingen Bland sammen.
Bland sammen kaldt/romtemperert vann (20 grader) og yoghurt, og tilsett i bakebollen mens den går på lav fart. Når alt er godt blandet speeder du den opp til 3. Elt deigen i 10 minutter.
Hakk opp aprikoser i mindre biter (jeg bruker Helios sine aprikoser som ikke er svolvede, disse er veldig gode). Ha aprikoser i bakebollen mot slutten av eltetiden.
Sett til heving i 2 -3 timer.
3. Sett ovnen på 210 grader og bak ut 16 rundstykker. Sett på stekeplate med bakepapir. Når ovnen er varm setter du inn rundstykkene og lar de steke i 20- 25 minutter. La avkjøles på rist.
Nyt med godt smør og frys de du ikke spiser. Tin de så i ovnen på 170 grader (sett de inn i kald ovn). God bakelyst 🙂
Kan man erstatte bokhvete med noe annet ?
Ja, det måtte ønske – evt bare øke på se øvrige frøene 🙂
Solsikkefrø 🙂
Skal man helle ut det kokende vannet? for å skylle bokhveten?
Hei,
Du kan gjerne skulle bokhvetemel i varmt vann først – før du bløtlegger den sammen med det andre 🙂