Søt bakst

GLUTENFRIE SNICKERS COOKIES

Jeg digger kjeks! Først og fremst er de søte og små. Det gjør de perfekte til kveldskos i helgene eller til andre anledninger hvor det blir litt voldsomt med en hel kake. For det andre er det så raskt å bake. Også er det noe med konsistensen, litt sprø, litt seig, litt myk. Og sist men ikke minst – smaken!! Derfor lager jeg titt og ofte deilige glutenfrie kjeks. Enten disse glutenfri brownie cockies, eller de glutenfrie havrekjeksene med sjokoladebiter som du finner oppskrift på her. De er også innmari gode!

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose – eller melkefri. Se info nederst i innlegget.

Oppskriften gir 9 glutenfrie snickers cookies.

Du trenger

  • 50 g mørk sjokolade ca 50% + 50 g til pynt
  • 50 g peanøtter (med salt)
  • 35 g smør, smeltet og avkjølt
  • 125 g sukker
  • 55-70 g glutenfritt mel*
  • 25 g bakekakao (ca 2,5 ss)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/4 ts bakepulver
  • 1 klype havsalt
  • 1 egg (M/L)

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks. Mengden avhenger av størrelsen på egget (og type mel). Det kan være lurt å teststeke en først. Jeg hadde et egg som var M og brukte 60 g mel da ble de perfekte!

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme). Smelt smøret og sett til side. Grovhakk sjokoladen og peanøttene i fine biter.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene med en visp. Tilsett egget og det avkjølte smøret og rør sammen til en tykk deig. Rør inn 50 g av sjokoladebitene og halvparten av peanøttene (resten skal drysses over).

3. Teststek en først (se baketips). Cookien skal ha litt høyde (se bilde), dette er viktig for å få den myke litt seige kjernen. Om den flyter for mye ut så tilsett 1-2 ss mer GF mel (avhengig av hvor mye den flyter ut).

4. Bruk to spiseskjeer og sett topper med god avstand til hverandre på en bakepapirkledd stekeplate (ikke trykk de ned eller form de). Fordel resten av peanøttene over (se bilde).

Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter (se baketips). Cookien er ferdig når den er stekt i kanten men fortsatt myk i midten. Ta ut av ovnen og dryss 50 g av sjokoladen over cookiene.

4. La brownies cookies avkjøles litt på stekeplaten før du flytter de over på rist.

Oppbevares i luftett boks (hvis det blir noen igjen). Kos deg og riktig god helg 🙂

Baketips

Det er lurt å steke en cookie først for å se at den flyter passe mye ut under stekingen. Tilsett litt ekstra mel hvis den blir for tynn. Cookiene skal ha litt høyde.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefritt smør og sjokolade uten melk. Ved melkeallergi bruker du melange uten melk og sjokolade uten melk (feks den fra Odense).

 

4 kommentarer om “GLUTENFRIE SNICKERS COOKIES

  1. Disse cookiene er så gode. Klarer nesten ikke å stoppe å spise de 🙂
    Jeg baker forresten det meste av det du legger opp og jeg er så strålende fornøyd med dine oppskrifter. Tusen takk for at du deler med deg dette til oss 🙂

  2. Tusen takk for denne oppskriften! Disse cookiene var virkelig helt nydelige! Smakte skikkelig Snickers, noe som er et stort savn siden jeg ikke tåler melk! 😊 Gleder meg til å lage dem igjen! Har faktisk tenkt på dem hver dag siden de ble spist opp 😂👌🏻 Jeg elsker også havrebrødet ditt og bolleoppskriften din! Beste hittil! 😃

Svar på Inger Mette Sørensen Avbryt svar