Tenkte det kunne være fint med ett innlegg hvor dere kan stille spørsmål og komme med tilbakemeldinger til min søte jule-kokebok “Glutenfritt til jul”. Er det noe du lurer på? Noe som er uklart i en oppskrift eller lignende, da er det bare å stille spørsmål her 🙂
Fikk heftet i går, og prøvde ut krumkakene i dag! De ble sykt gode. Spørs om ikke det blir et par runder til med den oppskriften❤️
Såå hyggelig å høre 😄😄😄
Tenkte jeg skulle prøve meg på å bake julekake/julebrød 🎄 kan denne kaldheves i kjøleskap over natten? Må det da eventuelt gjøres endringer i oppskriften?
Hei, ved kaldheving reduserer du gjærmengden til 15 g fersk gjær. Elt deigen på vanlig måte, samle deigen i bakebollen og dekk godt med plast og gjerne et lokk av noe slag, så deigen ikke tørker ut. La deigen forheve i kjøleskapet over natten. Dagen etter tar du av lokket og plasten og lar deigen stå på benken i cirka 45 min før du former den og setter den til etterheving.
Det er godt mulig at deigen tåler litt mer melk, du kan evt prøve å tilsette 25-50 g melk til, men dette har jeg ikke fått testet ut enda.
Jeg jobber faktisk akkurat med en oppskrift på kaldheving, så litt gøy at du spurte 🙂
Fantastisk, takk for rask tilbakemelding 😊 oppskriftene dine gir mye glutenfri bakeglede 👏🏼👏🏼
Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding 😄✨
Hvor lenge og hvordan oppbevare browniesene? Veldig kjekk bok🙂
Dekk med plastfolie og oppbevar de i kjøleskapet. De holder seg ihverfall i 5 dager 🙂
Så hyggelig at du liker boken 😄😄
Hei og takk for supert oppskriftshefte!
Lagde pepperkakehus-deig i går kveld. Jeg lurer på om jeg gjorde en feil; skulle smør, sirup og sukker smeltes? Deigen virket veldig tørr og smuldrete da jeg var ferdig 🙈 Kan jo også være melmengden jeg bommet på…
Mvh,
Stine 😊
Hei, Ikke sikkert du har gjort noe feil 🙂 deigen trenger å bli knadd sammen. Prøvde du det? Da skal den samle seg fint 🙂