Sunt og godt til kvelds, som mellommåltid, når du er på farta, på tur eller i matpakken. Dette er glutenfrie matmuffins i ny drakt bakt med banan, blåbær, havre og mandelmel. De er ikke bare sunne, de er også veldig gode. Jeg har fått skikkelig dilla. Bak de til kvelds og ta de du ikke spiser med deg i vesken dagen etter. De er nesten enda bedre “dagen derpå” faktisk, fordi de er så saftige.
Vi koser oss ofte med disse glutenfrie bananmuffinsene i ukedagene. De holder seg godt i kjøleskapet og er perfekt når du eller de små trenger litt påfyll av sunn energi. Det er ikke tilsatt sukker i denne oppskriften, fordi bananene gir en naturlig, rund og god sødme til muffinsene. Bananene må derfor være godt modne og myke, med brune prikker.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
Er du en søtmoms? Da kan du ha 2 ss valgfri søtning i deigen:)
Oppskriften gir 12 glutenfrie bananmuffins med blåbær.
Du trenger
- 90 g glutenfrie havregryn
- 90 g mandelmel**
- 2 ss nøytral olje
- 2/3 ts kanel
- 2/3 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 2 – 3 modne bananer (ca 200 g)
- 2 klyper salt
- 75 g yoghurt naturell / eller vaniljeyoghurt
- 2 egg (M)
- 100 g blåbær ferske*
*Du kan bruke fryste også, se nederst i fremgangsmåten. **Jeg kjøper mandelmel på COOP mega eller grønnsaksbutikker.
Utstyr
- Blender, stavmikser eller foodprocessor.
- Muffinsbrett. Du kan bruke muffinsformer men da må du la de avkjøles helt, hvis ikke fester de seg til papiret.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Del bananene i mindre biter og tilsett. Ha så i egg, yoghurt og olje og kjør røren glatt med stavmikser el. La stå i ca 5 minutter.
3. Smør muffinsbrettet (du trenger ikke muffinsformer).
Ferske blåbær: Ha en ss med deig i hver form, ha så i blåbærene og ha deig over. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.
Fryste blåbær: Fyll formene 3/4 fulle å ha en teskje med fryste blåbær på hver muffins (de skal ikke tines først). Bruk gjerne økologiske 🙂
4. La de ferdigstekte bananmuffinsene hvile litt i formen. Skjær rundt kanten på muffinsene og velt ut av formen. Sitter det muffins igjen i formen kan du vente litt til før du løsner de andre. La avkjøles på rist.
Oppbevar de du ikke spiser i kjøleskapet.
Baketips
Hvis du bruker muffinsformer må du la muffinsene avkjøles helt, hvis ikke fester de seg til papiret 🙂
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt. Ved melkeallergi bruker du yoghurt uten melk (kokosbasert, eller soyabasert).
Følg gjerne bloggen på Instagram. Der heter jeg Glutenfrihet.no.
Nam altså😀 prøvde disse i dag, ble kjempe gode. Minner litt om bananbrød. Jeg snek nedi en Ts vaniljeessens og en ss sukrin da bananene mine ikke var så modne men super godt og sunnt. Jeg fikk de dog ikke like gyldne som dine ser ut på bildet. Lurer på når du skriver at du bruker stavmikser, kjørte du røren helt slett ? (Jeg tror ikke min var det)
Hei, tusen takk for hyggelig hilsen 🙂 Yes, jeg kjører røren helt glatt.