Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADE-DYNKET SJOKOLADEKAKE

Denne kaken dere, den er skikkelig god og spesielt dedikert til dere som digger saftige sjokoladekaker. Det som gjør kaken litt spesiell og annerledes fra annen sjokoladekake er at glasuren skal trekke ned i kaken. Det gjør kaken ekstra saftig og myk, og såå god. Min noe skeptiske mann som definitivt ikke bobler over av entusiasme kommenterte bare “WOW, denne var utrolig god”. 

Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Anita Krohn Traaseth sin kake som hun bakte på “En kveld hos Kloppen”. Jeg har gjort en del justeringer for å gjøre den enda bedre 😋 – og selvfølgelig glutenfri.

OBS! Her er steketid ekstra viktig, så følg med mot slutten av steketiden og ta den akkurat når den stivner. Den steker litt visere i formen etter du har tatt den ut, så ta den heller litt for tidlig enn litt for sent 🙂

Kaken er uten egg – og det er meningen. Jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive “uten egg” eller ikke i headingen. Hvorfor? Fordi jeg var redd du ikke ville teste kaken om det stod “uten egg”. Men du, denne sjokoladekaken skal være uten egg og det merker du ikke – den er nemlig utrolig god!

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktosefri, melkefri og vegansk. Se nederst i innlegget.

Du trenger

Bakeform Oppskriften er til en rund springform på 26 cm i diameter eller en liten langpanne på 20×30 cm. Om du vil, dobler du oppskriften og bruker en stor langpanne (den som følger med ovnen).

Sjokoladekake

 • 75 g smør, smeltet**
 • 300 g sukker
 • 40 g bakekakao
 • 1 ss natron
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 klyper salt
 • 230 g glutenfritt fint mel*
 • 200 g vann
 • 300 g yoghurt naturell**

Sjokoladeglasur

 • 100 g smør
 • 5 ss kaffe (eller melk)
 • 35 g bakekakao
 • 2 ts vaniljesukker
 • 350 g melis
 • 2 gode klyper salt

Pynt

 • 50 g sjokolade (etter ønske)**

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

**Kaken på bildet har en sjokolade med 50% kakaoinnhold, det var veldig godt. Du kan også bruke melkesjokolade.

Slik gjør du

Kakebunnen

1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør kantene.

2. Smelt smøret og sett til side.

3. Mål opp og tilsett alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Visp sammen.

4. Ha vannet  i gryten med smøret (så det blir avkjølt) og tilsett i kakedeigen. Visp til den er fri for klumper. Tilsett yoghurten helt til slutt og rør sammen. Ha deigen over i formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.

Mot slutten av steketiden lager du glasuren.

Glasur (OBS. skal på kaken mens kaken er varm).

5. Smelt smøret og sett platen på 1. Rør inn resten av ingrediensene. Ha i kaffen helt tilslutt, en skje av gangen. Fortsett å tilsette kaffe til du har ønsker konsistens (tykk men smørbar).

6. Når kaken er ferdig stekt tar du den ut av ovnen. TIPS! Det beste trikset for en saftig kake er å ta den ut akkurat når den stivner, så følg godt med mot slutten av steketiden. Kaken er ferdig når den holder formen om du dytter litt på den.

7. La kakeformen være på. Prikk kaken med en gaffel og hell glasuren over kaken. Hakk sjokoladen og dryss over. Sett til avkjøling i formen på benken.

Sjokoladekaken holder seg myk og god til dagen etter, pakk inn i plast så fort den er romtemperert og sett kaldt. La den stå litt på kjøkkenbenken før servering så den blir myk igjen.

Baketips! 

Kakebunnen har en mild sjokoladesmak (beregnet til barn) ved bruk av 30 g. Er du glad i litt mer markant sjokoladesmak, så tilsett 40 gram bakekakao (smak til).

Kaken egner seg ikke så godt til frysing. Bunnen blir noe tørr etter nedfrysing.

Allergitips!

**Ved laktoseintoleranse erstatter du smøret med laktosefritt smør, og bruker laktosefri yoghurt naturell og sjokolade uten melk. Ved melkeallergi eller vegansk diett erstatter du smøret med margarin uten melk (feks melange), bruker soya-yoghurt naturell og sjokolade uten melk.

2 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADE-DYNKET SJOKOLADEKAKE

 1. Hei! Tror du det går fint å bruke møllerens fin melblanding istede for kakemiks?

Legg inn en kommentar