Søt bakst

GLUTENFRI SANDWICH-IS


Sandwich is, en iskrem inspirert av, ja en sandwich. -Det har alltid vært min favoritt iskrem, på delt første plass med Snickers is. Det kan tenkes at det har noe med at jeg er over gjennomsnittet glad i kjeks. For her snakker vi to sjokoladekjeks med is i mellom. I prinsippet burde vel den bli kalt hamburger-is. Uansett, en ting er ihvertsall sikkert; det var et ganske hyggelig gjensyn da disse var ferdige. Altså, for en treat.

For 20 glutenfrie sandwichis trenger du:

  • 80-100 g GF mel*
  • 85 g sukker
  • 20-25 g bakekakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 75 g mykt smør
  • 1 eggeplomme (M/L)
  • 1 boks (firkantet) med ekte vaniljeis

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett smøret og kna sammen. Bland så inn en eggeplomme helt til slutt.

2. Kna deigen sammen og form til en tykk pølse. Del i 20 jevnstore emner (hvert emne skal veie 15 g). Rull hvert emne til en liten ball og trykk ut til kjeks.

 

3. Stek midt i ovnen i 8-10 min. Kjeksene skal være myke – ikke sprø. Du kan gjerne  teststeke en først og la den avkjøles så vet du eksakt tid. Blir den sprø så kutter du litt ned på tiden.

4. La avkjøles litt på stekeplaten før du flytter de over på rist.

Iskremen

5. Ta iskremen ut av fryseren. Skjær av en tykk skive på ca 2 cm med en skarp kniv. (Legg så isboksen tilbake i fryseren). Bruk det samme glasset som isted til å trykke ut sirkler. Legg isen mellom 2 kjeks og trykk litt sammen. Sett på et brett i fryseren.

 

Ta så isboksen ut av kjøleskapet igjen og skjær av en ny skive. Gjenta som beskrevet over.

Nyt 🙂

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse eller melkeallergi bytter du ut smøret med melkefri margarin og bruker is uten laktose eller vegansk is ved melkeallergi.

6 kommentarer om “GLUTENFRI SANDWICH-IS

  1. Jeg elsker alle disse oppskriftene du lager!😍 Tusen takk på vegne av alle oss som leser alt det du lager! Er veldig glad for at fu har med bilder, det gjør det enklere og følge med😊

  2. Ser herlige ut, tusen takk for oppskrift og bilder. Kommer tilbake med terningkast når jeg får testa. Har en liten mistanke om at det blir braksuksess :))

Svar på Lise Emilie Avbryt svar