Søt bakst

GLUTENFRIE BANANPANNEKAKER MED HAVREGRYN

Disse glutenfrie bananpannekakene er perfekte til frokost eller til kvelds. De inneholder en stor andel havre, som gjør dem til sunne pannekaker beriket med fullkorn. Banan gjør de ekstra saftige, naturlig søte og gir en god smak til pannekakene. Velg en banan som er myk og godt moden, de er best i bakst.

Server med frisk frukt eller bær som blåbær, bringebær eller jordbær og banan i skiver. Jeg synes de smaker nydelig også alene, og har de ofte med meg i matpakken på jobb eller på turer. Ja, de holder seg myke og gode 🙂

Mange foreldre melder om barn med allergi eller intoleranse mot gluten som har mistet lysten på brød og annen frokostmat etter å ha blitt dårlig av dette over tid. Har du en matlei liten tass hjemme er disse supre både til frokostbordet eller i matpakken. Ingen ting føles bedre enn å servere de små noe de liker skikkelig godt og som samtidig er bra for dem.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir ca 10 glutenfrie bananpannekaker.

Du trenger

  • 100 g GF havregryn
  • 50 GF fin melblanding*
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
    • 1 ss sukker (eller annen søtning)
    • 100 g yoghurt naturell **
    • 50 g vann**
    • 2 egg
    • 1 moden banan
    • 1/2 ts salt
    • Smør til steking

    * Jeg bruker TORO glutenfri fin melblanding.

    **Kan erstattes med 150 g melk.

    Slik gjør du

    1. Ta frem en stavmikser, blender eller foodprocessor.

    2. Mål opp alle ingrediensene og kjør til alt er godt blandet og røren er klumpefri.

    3. La røren svelle på kjøkkenbenken i 30 min.

    (Du kan gjerne lage pannekakerøren klar kvelden før, sett den da i kjøleskapet over natten og spe med litt vann dagen etter om den har blitt for tykk.)

    4. Stek i medium varm stekepanne og avkjøl på rist.

    Ferdigstekte pannekaker oppbevarer du i plastpose i kjøleskapet, de holder seg myke og gode.

    Allergiinfo

    Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefritt smør og laktosefri yoghurt. Ved melkeallergi bruker du soyayoghurt naturell og Melange uten melk til steking.

    Legg igjen en kommentar

    Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

    WordPress.com-logo

    Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

    Google-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

    Twitter-bilde

    Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

    Facebookbilde

    Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

    Kobler til %s