Søt bakst

GLUTENFRITT BANANBRØD 2.0

Dette er nok oppskriften jeg baker mest på bloggen. Utrolig godt til kaffen, sunt og smakfult. Bananbrødet er bakt med havregryn, mandelmel og kun søtning fra bananene (og evt. honning). Derfor koser vi oss ofte med bananbrød i ukedagene. Det holder seg godt i kjøleskapet og er perfekt når du eller de små trenger litt påfyll av sunn energi.

Som mange andre, er jeg forkjemper av å ikke kaste mat og derav bruke det vi har og gjerne gi nytt liv til mat som ikke lenger er like ettertraktet. En av de mindre attraktive matvarene hos oss er brune bananer. Det er alltid de harde bananene som går først. De som har fått brune flekker blir liggende. Men så er det jo sånn at de med brune flekker er perfekte til bakst. De er myke, naturlig søte og gir en fantastisk saftighet til bakverket. Derfor får du her oppskriften på glutenfritt bananbrød. Banan og sjokolade er som kjent farlig godt, så om du ønsker så kan du tilsette sjokoladebiter.

Fordi det ikke er tilsatt sukker i denne oppskriften bør bananene være godt modne og myke, med brune prikker. Overmodne bananer smaker veldig mye (synes jeg), så velg gjerne bananer som er godt modne men ikke altfor brune. Om du vil gjøre det litt søtere kan du selvfølgelig bruke lott honning, hakket sjokolade el. Jeg baker dette uten sjokolade og synes det er knallgodt.

Om du ønsker kan du bake oppskriften som bananmuffins istedet. Fyll da et muffinsbrett med plass til 12 muffins.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Så over til dette deilige glutenfrie bananbrødet.

Du trenger

  • 140 g GF havregryn
  • 100 g mandelmel
  • 1 toppet ss nøytral olje eller kokosolje
  • 1 toppet ts kanel
  • 1 toppet ts kardemomme
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 3 modne bananer (ca. 250 g)
  • 1/4 ts salt
  • 100 g yoghurt naturell
  • 3 egg (M)
  • 3 ss honning (kan sløyfes)

*Jeg kjøper mandelmel på COOP mega eller grønnsaksbutikker.

Utstyr

  • Blender, stavmikser eller foodprocessor. Har du ikke dette må du bruke glutenfritt havremel og mose bananene godt.
  • Brødform ca 25 cm (bruker du større må du kutte ned på steketiden).

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).

2. Ha alle ingrendiensene i blenderen eller en bakebolle. Kjør røren glatt i blenderen, eller med stavmikseren.

3. Smør brødformen med litt nøytral olje og legg bakepapir i bunn. Fordel deigen og stek på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. (Bruker du en stor brødform må du kutte ned tiden).

4. La bananbrødet hvile litt i formen. Skjær rundt kanten og velt ut av formen. La avkjøles videre på rist.

Oppbevar bananbrødet i kjøleskapet. Det holder seg saftig og godt i flere dager.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt naturell. Ved melkeallergi bruker du soyayoghurt naturell.

img_1645

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s