Søt bakst

GLUTENFRI PÅSKECOOKIES

img_8463

Cookies skal være litt myke, litt seige og litt sprø; også skal de ha masse sjokoladebiter. Enig? Da er denne oppskriften på glutenfrie cookies dedikert til deg. Den er bare rågod.

Du avgjør selv hvor sprø eller myke du ønsker de ved å justere steketiden. Jo lenger steketid jo sprøere, jo kortere jo mykere. Valget er ditt, så prøv deg gjerne frem og husk at cookiesene ettersteker seg litt når de avkjøles på stekebrettet.

Det som er viktig når du baker disse er å være nøyaktige på oppmålingen. Er du ikke det vil du får cookies som enten ikke flyter ut eller flyter for mye ut og blir for tynne. Jeg testbakte disse flere ganger etter at jeg lagde oppskriften og denen mengden blir helt perfekt. Men, egget vil gjøre at det kan være litt variasjon, så vil du være helt på den sikre siden, så teststeker du en først 🙂

Oppskriften gir 8 glutenfrie cookies med påskeegg.

Du trenger

  • 100 g smør, romtemperert eller mykt
  • 70 g hvitt sukker
  • 70 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg (M)
  • 150 g glutenfritt mel*
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/3 teskje salt
  • 100 g små påskeegg
  • 50 g påskeegg til pynt (se tips)

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

Slik gjør du

Forberedelse: Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake eller bruk mykt smør.

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Rør sammen det romtempererte/myke smøret, sukker, vaniljesukker og egg. Bland til det er fritt for smørklumper.

(Jeg pleier å bruke kjøkkenmaskin med k-spade, men du kan også røre deigen sammen for hånd.) Ikke bruk visp, da blir cookiesene luftige.

3. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og rør inn. Del påskeeggene i 3-4 biter og rør inn helt til slutt.

4. Bruk to spiseskjeer og sett 8 rundinger på en bakepapirkledd stekeplate. Ha god avstand mellom hver cookie. Trykk bittelitt ned (de vil bre seg ut når du steker de).

Stek midt i ovnen i 10 til 15 minutter. De er ferdige når de er lys brune i kantene, men fortsatt myke i midten. Se tips for pynt. La avkjøle noe på stekeplaten før du flytter de over på en rist.

Pynt
Hakk påskeeggene i 3 biter og dryss over akkurat når du har tatt cookiesene ut av ovnen. Da er de nemlig fortsatt litt myke og påskeeggene vil da synke litt nedi.

Allergiinfo
Har du laktoseintoleranse eller melkeallergi bytter du ut smøret med margarin uten melk og velger en sjokolade uten melk (ikke påskeegg som ofte inneholder melk).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s