Fin bakst

GLUTENFRI PIZZABUNN (ITALIENSK)

Pizza er en av de rettene vi nordmenn spiser mest og søker mest etter. Kanskje ikke så rart, så godt som det er. Har du lyst på glutenfri pizza er det heller ikke så vanskelig å få servert dette ute på restaurant. Veldig mange av restaurantene har nå glutenfri bunn. Hurra! Men, noen ganger så er det litt hyggelig å lage dette hjemme også. I går koste vi oss derfor med glutenfri pizza. Denne glutenfrie pizzabunnen er ekstra tynn og sprø i kantene.

Det beste resultatet får du om du bruker pizzastein. Men, om du ikke har det så anbefaler jeg å varme opp ovnen og stekeplaten skikkelig før du starter. Jo varmere den er jo bedre blir bunnen.

Om du vil kan du lage deigen på morgenen eller kvelden før og la den kaldheve i kjøleskapet.

Oppskriften gir 4 tynne glutenfrie pizzabunner.

Du trenger 

  • 275 g GF mel *
  • 10 g fiberhusk
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 klyper sukker
  • 1 ss olivenolje
  • Mel til utbaking*

* Jeg bruker TORO Glutenfri lys melblanding og jyttemel til utbaking.

Utstyr

  • Pizzasten (om du har)
  • Kjevle

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaksinen og k-spaden. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i bakebollen.

2. Tilsett vannet og elt i ca. 10 minutter. Ha så i oljen og elt videre i 5 minutter. Dekk med et håndkle og la heve på kjøkkenbenken (helst en time).

3. Sett ovnen på høyeste tempratur og sett inn pizzastein eller stekeplate. 

4. Ha mel på bordet og velt deigen ut. Bruk så mye mel at du akkurat kan samle deigen til en ball (som ikke klisser) og del så i fire. 

Ta frem bakepapiret. Ha litt mel på og kjevle ut en av de fire emnene ut til en rund eller avlang pizza (flatbread). Kjevle så tynn som det går. Dekk med tomatsaus og det du måtte ønske. Gjenta så på de andre bunnene. 

Stek pizzaen til osten er smeltet og kanten er sprø. Følg godt med så du ikke steker den for mye. Det vil være tempreaturen på ovnen som avgjør hvor lang tid det tar (alt fra 5 minutter og oppover).

Og sist, men ikke minst. Nyt!

10 kommentarer om “GLUTENFRI PIZZABUNN (ITALIENSK)

  1. Synes originalen er kjempegod. Hva bør man tenke på hvis man vil lage en grov pizzabunn?

    1. Hei, det avhenger veldig av hvilke mel du bruker 🙂 Mange av de «grove» glutenfrie mel-miksene er ikke akkurat grove, mens andre typer inneholder (feks Helios og Møllerens) helt andre meltyper som er grove men vil kreve en unik oppskrift 🙂

  2. Hei! Du skriver “TORO Glutenfri fin miks”, mener du da “fin kakemiks”? Ikke “lys melblanding”?

  3. Pizzabunnen ble rå, dvs den falt sammen når vi tok den ut av ovnen og ble tung (rårand) Bunnen var ca 1/2 cm tykk da vi satte den inn. Den tok nesten ikke farge heller, ser bare ustekt ut. Hadde ovnen på 300 C* og hadde varmet opp stekeplaten slik det står i oppskriften.Ville det hjulpet å steke bunnen litt først før man hadde fyllet på? Jeg har prøvd mange forskjellige glutenfrie pizzabunner, men får det bare ikke til 😔

    1. Hei, du må bok kjevle den tynnere evt ha mindre «vått» fyll på? Blir det for mye vannholdige ingredienser steker ikke deigen.

  4. Kan disse forstekes og fryses??? Hvordan eventuelt? Er bare ei jente som skal ha og det blir litt voldsomt med 4 pizzaer

Svar på WindiAvbryt svar