Søt bakst

GLUTENFRI BLÅBÆRMUFFINS MED HINT AV SITRUS

I går koste vi oss med deilige glutenfire blåbærmuffins. Ferdig stekt var de saftige og myke og med deilig smak av sitrus. Jeg anbefaler å velge norske eller fryste bær – altså ikke amerikanske blåbær. De amerikanske er store og hvite inni og de smaker litt annerledes. Faktisk er de fra en annen familie enn de man finner i skogen her hjemme. Jeg har laget denne oppskriften med begge deler og de med amerikanske bær ble ikke på langtnær så gode. Visste du at tiden nå er inne for å plukke bær i skogen? Selv har jeg mange gode minner fra bærturer i skogen med mamma da vi var små. Det tror jeg faktisk vi må få til i helgen. For det er ingenting som slår nyplukkede bær. Da snakker vi økologi da 🙂

Det var en deilig sommerdag at Pelle sa til Kari “Nå går vi ut i skauen for det er så mye bær. Så får vi med oss Lillebror og Kjellemann og Mari. For det er nok å ta av, det er mange tuer der.” Men vi må ha en plukkekopp og den må være stor. Så stormet alle sammen inn i kjøkkenet til mor. Og Pelle fikk et melkespann og Kari fikk et krus og Mari fikk en melkekopp og Kjell et kremmerhus. Så fløy de opp i skauen i en glad og vilter flokk. Og Lillebror fløy sist og skulle plukke i et lokk.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri, se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 12-16 glutenfrie blåbærmuffins.

 • 175 g glutenfritt fint mel*
 • 175 g sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 2,5 ts vaniljesukker
 • 1/3 ts salt
 • 125 g nøytral olje (f.eks raps)
 • 1 egg (M/L)
 • 1 eggehvite
 • 1 dl melk
 • 1/2 sitron (helst øko), kun skallet
 • 150 g friske blåbær

*Jeg foretrekker TORO Glutenfri fin kakemiks.Slik gjør du1. Sett ovnen på 180 grader. Ta frem muffinsbrettet (om du har) og fordel muffinsformene i brettet (eller på stekeplaten). Dersom du ikke bruker muffinsbrett, så bør du bruke doble former.2. Visp sammen egg, melk og olje i et desilitermål eller lignende. Vask sitronen og tørk godt. Riv det ytterste på skallet med den fineste delen på et rivjer eller zesterjern. Obs. Det er viktig at du ikke får med noe av det hvite, da det gir en besk smak (ikke godt). Sett til side.

3. Mål opp de tørre ingrediensene i en bolle og visp sammen. Tilsett det våte (litt etter litt), mens du visper.  Bland så inn sitronskall og blåbærene ved hjelp av en slikkepott.4. Fordel deigen i muffinsformene, de skal være ca. 3/4 fulle. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Sjekk om muffinsene er ferdige mot slutten av steketiden ved bruk av en fyrstikk el. La avkjøles litt i formen før du flytter de over på rist.AllergiinfoVed laktoseintoleranse bytter du ut melken med laktosefri melk. Ved melkeallergi bruker du soyamelk.**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Jeg har gjort noen justeringer + gjort oppskriften glutenfri**

2 kommentarer om “GLUTENFRI BLÅBÆRMUFFINS MED HINT AV SITRUS

 1. Hei. De ser deilige ut😁
  Jeg lurtr på om jeg kan erstatte melka og soya melka med vann?

  Mvh silje g.

  1. Hei Silje, selv synes jeg de er skikkelig gode. Jeg bakte de med soyamelk men mtp på at soyamelk stort sett er vann så bør det gå fint. Skriv gjerne her hvordan det ble 🙂

Legg inn en kommentar